Historik


'Gitarraffären A. Lindkvist Musik' är ett företag som drivs av mig, Alexander Lindkvist. Företaget startades upp under 2007 men har under de senaste tre åren drivits på halvfart, eftersom jag studerat arkeologi i Lund. I oktober 2011 började jag återigen med fasta öppettider.

Jag har ingen formell utbildning som instrumentmakare men jag har sysslat med gitarreparationer så länge jag kan minnas (jag började någon gång vid fyra års ålder).
Efter att ha varit i en gitarrverkstad i nästan 20 år varav de senaste 8 åren som reparatör till kunder vill jag påstå att jag har erfarenheten som krävs för att reparera musikinstrument. Jag har utfört alla förekommande reparationer på otaliga instrument och jag utbildar mig hela tiden genom att läsa böcker i ämnet, prata med andra reparatörer samt genom att praktisera för mig nya tekniker på ”övningsgitarrer”.

Min far Lars ”Linkan” Lindkvist startade tillsammans med Lars ”Lasse” Bomgren år 1986 ”Gitarraffären L.A. Lindkvist Musikförlag”. Det var då en kombinerad verkstad och butik som var väldigt välbesökt och omtyckt. De sålde främst akustiska gitarrer men hade även Skånes största sortiment av strängar och tillbehör. När min far och Lasse la ner sin verksamhet övertog jag lokalen och startade ett nytt företag främst inriktat på reparationer av stränginstrument.

Linkan hittar man fortfarande i verkstaden där han tillverkar handikappanpassade musikinstrument och smycken i trä och ben.